FESTIVALUL INTERNAȚIONAL "LUCIAN BLAGA"
victorg, Monday 29 May 2023 - 00:00:00 //


În zilele de 17-19 mai 2024 s-a desfăşurat la Sebeş şi Lancrăm cea de-a 44-a ediţie a Festivalului Internaţional "Lucian Blaga"

În baza parteneriatului ştiinţific încheiat cu Centrul Cultural "Lucian Blaga" - principalul organizator al manifestării - la deschidere a fost citit mesajul de salut al Acad. Mircea Dumitru, vicepreşedinte al Academiei Române. De asemenea, prima sesiune de comunicări ştiinţifice a debutat cu lucrările prezentate de: Acad. Gheorghe Vlăduţescu (prin intermediar), CS I dr. Eugeniu Nistor şi CS II dr. Vasile Bogdan Danciu.
Prezent în sala de festivităţi a Primăriei din Sebeş, în după-amiaza zilei de 17 mai, preşedintele Academiei Române, Acad. Ioan Aurel Pop a susţinut excepţionala conferinţă "Lucian Blaga şi Avram Iancu", iar în continuarea acesteia, în contextul republicării  de către Editura Şcoala Ardeleană din Cluj-Napoca a tezei de doctorat a filosofului din Lancrăm, "Cultură şi cunoştinţă", la 102 ani de la prima ediţie, CS I dr. Eugeniu Nistor a vorbit despre "Începuturile filosofiei culturii la Lucian Blaga".

Festival Blaga 2024-1.jpg Festival Blaga 2024-2.jpg Festival Blaga 2024-3.jpg